Vabimo vas na 12. Ostrovrharjev pohod, ki bo v nedeljo, 22. aprila 2018

Začetek letošnjega pohoda po Ostrovrharjevi poti bo ob 10.00 uri, za nekdanjo tovarno Arbo. Pohodnike bomo popeljali skozi podgrajske znamenitosti, kot so Novi in Stari grad, kamnolom mlinskih kamnov, ter ob poti povedali veliko zanimivosti o kraju in okolici. 

Tudi tokrat lahko pohodniki izbirajo med običajno, krajšo traso in daljšo traso, ki je bila novost lansko leto. Slednja se povzpne tudi na Debni vrh in Pečar, nato pa se spusti v dolino potoka Besnica in nadaljuje z vzponom, streljaj od vasi Vnajnarje.

Cilj pohoda, tako običajne kot daljše trase bo na Turistični kmetiji Pri Lazarju. Okrepčila bodo na voljo tako kot na preteklih pohodih na štartu, na sedelcu pod Starim gradom in na Murjevki, za pohodnike, ki bodo izbrali daljšo traso pa je priporočljivo, da imamo s seboj nekaj vode.

Pohod je primeren za vse starostne skupine, zaželjena je solidna telesna pripravljenost, še posebej za pohodnike, ki bodo izbrali daljšo traso. Pot je urejena, od pohodnikov pa se pričakuje ustrezna pohodna obutev in oprema, primerna vremenu.

V primeru zelo slabega vremena si pridržujemo pravico do prestavitve termina izvedbe pohoda.

Vabimo vas torej, da se nam pridružite.

Organizator pohoda: Kulturno turistično društvo Podgrad pri Ljubljani, Vaški odbor Podgrad pri Ljubljani.

Izvedbo pohoda je omogočil:

 

 

Več informacij o letošnjem pohodu lahko dobite na telefonski številki 041 956 831 (Jure) ali na elektronskem naslovu info@podgrad-lj.si.