Leta 1995 so se štirje fantje, ljubitelji petja in zabave, zbrali, da bi gojili fantovsko pesem. Nadeli so si ime Sotočje – po kraju Podgrad, kjer so se zbirali. Ime vokalne skupine označuje tudi sotočje – sozvočje glasov, v prenesenem pomenu pa vse ideje, želje, dogodivščine in pripetljaje pevcev, ki pišejo zgodbe o Sotočju.

Moška vokalna skupina »Sotočje« se je v času dozorevanja spremenila in povečala prvotni sestav na 9 članov; zadnji se je pridružil leta 2006. Začeli so z nastopi na kulturnih prireditvah v bližnji okolici, sčasoma pa so zapeli tudi poslušalcem v oddaljenih krajih ter na pevskih revijah.

10–letnico svojega delovanja so obeležili z dvema celovečernima koncertoma, nato pa so pričeli s snemanjem svoje prve zgoščenko. Pri tem jim je zelo pomagal nekdanji zborovodja skupine, Matjaž Prah, akademski glasbenik in priznan glasbeni producent. Zaradi ohranitve pristnega zvoka skupine je snemanje potekalo v cerkvi sv. Urha. Plošča Med Vrbami je izšla leta 2009, na njej pa je 22 pesmih, ki predstavljajo slovenskega fanta, kako poje dekletu pod oknom, staršem v slovo ob odhodu na vojsko, zbada “prefrigana” dekleta ali poje ljubezni, domovini in prijateljem. Vse pesmi so slovenske, avtorske ali ljudske v priredbi priznanih slovenskih skladateljev. Z njimi so želeli predstaviti vzdušje in fantovsko življenje na vasi, in to ob koncu 19. in v začetku 20. stoletja. Martin Bizjan, Srečko Zečevič 1. tenor

Repertoar obsega predvsem slovenske ljudske in umetne pesmi, radi pa zapojejo tudi kakšno dalmatinsko ali črnsko duhovno pesem. Vokalno skupino Sotočje sestavljajo Grega Babnik, Matjaž Mihelič, Damijan Sakač, 2. tenor, Stane in Janez Šubelj sta bariton, ter basista Tomaž Cimerman in Igor Koprivnikar.